10 najljepših mjesta u Srednjoj Americi!


1-granada10. Granadu je osnovao još 1524. godine španjolac Francisco Hernández de Córdoba. Ovaj spektakularan grad nalazi se obalama jezera Nicaragua u samom središtu Srednje Amerike. Prekrasno kolonijalno naslijeđe može se primjetiti na svakom koraku.

ambergris_caye9. Ambergris Caye je otok u belizejskom dijelu Karipskoga mora. Prekrasan otok karakterizira netaknuta priroda, ugodni domaćini i prekrasne pješčane plaže.

monteverde-cloud-forest-reserve-28. Biološki rezervat Monteverde nalazi se u Kostarici. Rezervat karakterizira veliko bogatstvo i različitost flore i faune. Godišnje ga posjeti više od 70.000 turista.

San-Jose-CR7. San Jose glavni je grad Kostarike. Prekrasan grad broji nešto manje od 300.000 stanovnika. Zbog naseljavanja Španjolaca nakon otkrića Amerike, grad je izgrađen pod jakim utjecajem europske kulture.

CPN_WEST_COURT_016. Copan je bio veliki prekolumbijski grad Maya iz vremena klasičnog razdoblja. Nalazi se na području današnjeg Hondurasa.

La-Fortuna-de-San-Carlos-Costa-Rica5.La Fortuna je maleni gradić koji se smjestio podno vulkana Arsenal Volcano. Gradić je dobio ime nakon erupcije spomenutog vulkana 1968. godine koji je eruptirao na istok i izbrisao dva gradića, dok je La Fortuna koji se nalazi na zapadu ostao netaknut.

13319565_6504a18370_z4. Grad Panama je najveći i glavni grad malene države Panama. Odlikuje se viskom neboderima koji se uzdižu iznad tropskih kišnih šuma.

Roatan-Island_HR9-AI5P3. Roatan se nalazi u Karibskom moru i najveći je otok Republike Honduras. Najpoznatiji grad otoka Roatana je Coxen Hole. Otok je poznat po prirodnim ljepotama.

252f8_antigua-guatemala2. Antuigua Guatemala prekrasan je grad koji se nalazi u središnjem dijelu Guatemale. Zbog prekrasne arhitekture iz razdoblja španjolskog baroka, grad je dio UNESCO-ovog popisa svjetske kulturne baštine.

Tikal-pyramid1. Tikal je veliki grad Maja koji datira iz čak 4.st. pr. Kr. Za vrijeme kraljevstva Maya domirao je gospodarski i kulturno, a danas je Nacionalni park Tikal i dio UNESCO-ova popisa svjetske baštine. Nalazi se na području današnje Gvatemale.