Najjeftiniji dolazak


bigbenZa dolazak iz Zagreba u London trenutno najpovoljnije opcije su letovi Croatia Airlinesa ili British Airwaysa. Navedene kompanije tijekom cijele godine povezuju Zagreb i London za prosječnu cijenu aviokarte od 150€ na više (cijena se odnosi na povratnu aviokartu s uključenim svim taksama i pristojbama). Za stanovnike sjeverozapadne Hrvatske interesantna je i linija niskotarifnog avioprijevoznika Wizzair koji po cijeni povratne karte od 50€ na više, tijekom cijele godine povezuje Ljubljanu s prijestolnicom Velike Britanije.

EasyJetom do Londona možete putovati iz našeg najvećeg pomorskog grada Splita, međutim gradovi nisu povezani tijekom cijele godine, nego isključivo od 23.4. do 1.11. Split je s Londonom povezan i od 15.6. do 14.9. niskotarifnom aviokompanijom Wizzair (za vrijeme akcija jednosmjerna aviokarta se može pronaći po cijeni od 33,99€ na više).

Ako putujete iz Rijeke, Zadra, Pule ili Osijeka preporučuje se prijevoz niskotarifnim avioprijevoznikom Ryanair. Letovi iz Rijeke, Zadra i Pule su sezonski, što znači da do Londona možete putovati isključivo u razdoblju od 30.3. do 30.10. Cijena jednosmjerne aviokarte se za vrijeme akcija može pronaći po vrlo povoljnoj cijeni od 9,99€ na više. Kako bi bili pravovremeno obaviješteni o svim akcijama, svakako posjetite i kliknite "sviđa mi se" na našu Facebook stranicu.


Dolazak od aerodroma Gatwick do centra Londona


Za transport od aerodroma Gatwick do centra Londona možete birati između: vlaka, taxija ili autobusa. Ako se odlučite za prijevoz vlakom tada možete vagati između Gatwick Expressa, Southern Trainsa ili First Capital Connecta. Zbog razloga što ćete za jednosmjerni prijevoz do London Victorie morati izdvojiti čak 17,75£,
Gatwick Express je najskuplja opcija. Gatwick Express od aerodroma/London Victorie kreće svakih 15 minuta, a glavni grad Velike Britanije povezuje s navedenim aerodromom za prosječnih 30 minuta vožnje. Prijevoz Southern Trainsom se zbog dugotrajnosti puta (prosječno čak 75 minuta) ne preporučuje, no prednost Southern Trainsa je mogućnost da se jednosmjerna karta pronađe po cijeni od 7,40£. Naša preporuka je prijevoz First Capital Connectom kojim za cijenu povratne karte od 19£ ili jednosmjerne od 10£ možete doći do određenih željezničkih stanica u Londonu za 30, 40 minuta.

Prijevoz taxijem se zbog cijene i dužine puta ne preporučuje (prosječna cijena 95£, put traje oko sat vremena).

Ukoliko se odlučite za putovanje autobusom, tada vam na raspolaganju stoji prijevoz autobusnom kompanijom National Express ili easyBusom. Autobus
National Expressa povezuje aerodrom sa stanicom London Victoria za cijenu jednosmjerne karte od 8£. Autobus povezuje destinacije svakih sat vremena, a prosječno putovanje traje sat i pol. Najpovoljniji način prijevoza od aerodroma Gatwick do centra Londona je easyBus. Kartu za prijevoz easybusom morate rezervirati preko interneta i to najmanje nekoliko dana prije leta. Cijena karte za easybus se kreće od 2£ na više, a putovanje traje nešto više od sat vremena.


Dolazak od aerodroma Stansted do centra Londona


Od aerodroma Stansted do centra Londona možete doći autobusom, vlakom ili taxijem. Ukoliko je vaša odluka autobus, tada vam je na raspolaganju nekoliko opcija: National Express, Terravision ili easyBus. Linija A6 National Expressa za 10,50£ povezuje aerodrom s Londonskom Victorijom za prosječno vrijeme vožnje od 85-100 minuta (polazak svakih 15 minuta). Ukoliko je vaša krajnja destinacija Liverpool Street tada možete izabrati i liniju A9 National Expressa koja će vas za 8,5£ i nešto više od 60 minuta odvesti do vaše destinacije (polazak svakih 30 minuta). Linija 50 odnosno 51 Terravisiona povezuje Londonsku Victoriju odnosno Liverpool Street s aerodromom za cijenu od 9£ i prosječnih 60 minuta vožnje (polazak svakih 20 odnosno 30 minuta). Najpovoljnija opcija je putovanje easyBusom koji vas po cijeni od prosječnih 7£ prevozi od aerodroma Stansted do blizine kuće Sherlocka Holmes u Baker Streetu.

Ukoliko se odlučite putovati taxijem tada ćete za transfer od aerodroma Stansted do centra Londona morati izdvojiti čak 100£ (jednu do četiri osobe). Prijevoz taxijem traje nešto više od sat vremena.

Za prijevoz od Stansteda do Londona vlakom na raspolaganju vam stoji
Stansted Express. Ako kartu kupite najmanje 7 dana prije vašeg puta željeznicom, tada cijena jednosmjerne karte iznosi 12£ a povratne 24£, međutim regularna cijena jednosmjerne karte iznosi čak 23,40£ , a povratne karte 33,20£. Putovanje Stansted Expressom traje 47 minuta, a linija povezuje aerodrom s Liverpool Streetom ili Tottenham Haleom.